ChildGen’in yüksek kaliteli, güvenli ve eğlenceli oyun hamuru üretme tutkusuyla gelen başarısı

ChildGen Play Dough’un kurucusu ve CEO’su olarak kızımla başlayan bu yolculukta kendimi, çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeye adadım. Yüksek kaliteli, güvenli ve eğlenceli oyun hamuru ürünleri oluşturma tutkusuyla şirketimiz, çocuklara sanatsal ifade ve duyusal oyun için sonsuz olanaklar sağlamaya çalışmaktadır. Yetenekli bir profesyonel ekibe liderlik ediyorum ve en yüksek ürün yeniliği, kalite kontrol ve müşteri memnuniyeti standartlarını sağlamakiçin araştırma ve geliştirme, üretim ve pazarlama departmanlarımızla yakın bir şekilde çalışıyorum,” diyenChildGen Kurucu Ortak, CEO F. Buse Öngen ile firmakuruluşu, ürünleri, faaliyetleri ve sektör hakkında bir
söyleşi yaptık.

Merhaba sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Firmadaki pozisyonunuz nedir?

“Merhaba, Ben FATMA BUSE ÖNGEN, Oyun hamuru üreticisi olan ChildGen markasının kurucusu ve CEO’suyum. Lisansımı ve yüksek lisansımı mimarlık üzerine tamamladım ve 10 yıl boyunca özel sektörde mimar olarak görev aldım. Şuanda firmamızın CEO’su olarak kendimi ChildGen’in büyümesine ve genişlemesine yön vermeye, yeni pazar fırsatlarını keşfetmeye ve stratejik ortaklıklar  kurmaya adadım. Sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluğa odaklanarak, hizmet verdiğimiz çevre ve topluluklar üzerinde olumlu bir etki oluşturmaya çalışıyorum.”

KISA SÜREDE BİNLERCE ÇOCUĞA ULAŞAN GİRİŞİM
ChildGen oyun hamurları olarak kuruluş hikâyenizden kısaca bahseder misiniz?

“ChildGen oyun hamurları olarak kuruluş hikayemiz, kızımın yüksek alerjilere sahip olması ve hiçbir oyun hamurunu kullanamamasıyla başladı. Kızıma özel olarak hazırladığım doğal oyun hamurları, çevremizdeki diğer çocuklar tarafından da büyük ilgi gördü. Bu olumlu geri
dönüşlerle ilham alarak ChildGen markasını kurmaya karar verdim. Kısa sürede, evimde başlayan bu girişim binlerce çocuğa ulaşarak büyük bir başarı elde etti. 2019’da  kurulan markamız, özellikle pandemi döneminde çocuklar ve ebeveynler için önemli bir destek haline geldi, büyük bir ivme kazandı.”

Oyun hamurları başta olmak üzere sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz?

“Gen Oyuncak Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak, ChildGen markası altında çeşitli ürünler sunuyoruz. Başlıca ürünlerimiz arasında oyun hamurları, kinetik kum, çeşitli doğal aktivite boyaları ve ekipmanları yer alıyor. Her bir ürünümüzde doğallık, güvenlik ve eğitici özelliklere önem veriyoruz. ChildGen olarak, çocukların sağlıklı bir şekilde eğlenmelerini ve öğrenmelerini desteklemek amacıyla ürün portföyümüzü sürekli olarak geliştiriyoruz.”

Sektörde kendi alanınızda hangi konumda olmayı hedefliyorsunuz?

“Hedefimiz, Türkiye’nin doğal oyun ve oyuncak sektöründe lider bir konuma yükselmek. Şirket olarak, 4 yıl içerisinde e-Ticaret platformlarında önemli başarılar elde ettik ve müşteri memnuniyet oranımızı artırdık. Gelecekte, çocuk sağlığı ve eğitimine yönelik ürünlerle portföyümüzü genişleterek, tüketicilere güvenilir ve doğal seçenekler sunmayı sürdüreceğiz. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek yenilikçi ürünler geliştirmeyi ve sektörde kalite standartlarını belirlemeyi amaçlıyoruz. Bu yolla, Türkiye’nin en güçlü doğal oyun ve oyuncak üreticisi olma vizyonumuza doğru adım adım ilerlemeyi planlıyoruz.”

ÇOCUK SAĞLIĞI VE EĞİTİMİNE DE ODAKLANMIŞ BİR MARKA
Bulunduğunuz sektöründe sizi farklılaştıran ve öne çıkaran prensipleriniz nelerdir?

“Sektördeki farkımızı doğal oyun ve oyuncak üretimindeki öncü yaklaşımımızla vurguluyoruz. Ürünlerimizin doğallığı ve yüksek kalite standartları, sektörde bir adım öne çıkmamıza olanak tanıyor. Müşteri memnuniyetine verdiğimiz büyük önem, e-Ticaret
başarılarımız ve müşteri geribildirimleriyle birleşerek markamızı sürekli olarak geliştirmemizi sağlıyor. Sadece oyun hamuru ve oyuncak üreticisi olarak değil, aynı zamanda çocuk sağlığı ve eğitimine odaklanmış bir marka olarak sektördeki diğerlerinden ayrılıyoruz. ChildGen ekibi olarak, sektörde lider konumumuza doğal, güvenilir ve yenilikçi ürünlerimizle katkı sağlamayı sürdürüyoruz.”

2023 yılınız nasıl geçti? Önümüzdeki döneme ait hedef ve projeleriniz nelerdir?

“ChildGen için 2023, önemli bir yatırım ve genişleme dönemini işaret ediyor. Mart ayında gerçekleştirdiğimiz Söke’un ortaklığı ile birlikte, 2500 m2’lik yeni tesisimizi tamamladık. Bu süreçte ekibimizi güçlendirerek oyuncak sektöründe yeni bir soluk getirmeye hazırlandık. Doğallığımızı Söke’un markasıyla birleştirerek, önümüzdeki dönemde oyuncak sektöründe yenilikçi projelere odaklanmayı ve büyük çalışmalara imza atmaya hazırlanıyoruz.”

Dünyanın ve ülkemizin zorlu günlerden geçtiğibulunduğumuz bu süreçte, nasıl bir strateji ile ilerlemeyi planlıyorsunuz?

“Bu zorlu ekonomik dönemde, öncelikle maliyetleri etkili bir şekilde yönetmeye odaklanıyoruz. Ayrıca, iç pazardaki talep değişikliklerine duyarlı bir üretim planı oluşturarak esnekliğimizi artırıyoruz. Yenilikçi pazarlama stratejileri ve müşteri odaklı çözümlerle rekabet avantajı sağlamayı hedefliyoruz.”

İnternet satışları ve sosyal ağlar konusunda çalışmalarınız var mı?

“Evet, ChildGen markası olarak E-ticaret alanında başarılı bir büyüme elde ettik ve marka bilinirliğimizi artırdık. 2024’te büyük  hedeflerimize odaklanarak e-ihracata ağırlık vereceğiz. Aynı zamanda sosyal medya dinamiklerini yakından takip ediyor, günümüz  projelerine uygun çalışmalar yaparak dijital platformlarda etkili bir varlık sağlıyoruz.”

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR
Katıldığınız fuarlar ve etkinlikler hakkında bilgi verebilir misiniz?

“ChildGen olarak 2023 yılında ilk yurtdışı fuarı olan Kind & Jugend’e katıldık ve bu fuar büyük ilgi gördü. Fuar dönüşlerinde gelen taleplerle birlikte ihracatlarımıza başladık. 2024 yılı içinde daha fazla fuara katılarak markamızı uluslararası alanda daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir