“İşini iyi yapan kalır, yapamayan kaybolup gider”

Ahmet Çilkaya: “Dijital baskı her gün teknolojik olarak çok hızlı değişim yaşıyor. Biz de bunu yakından takip ederek, makina parkurumuzu güncelliyoruz. İşini iyi yapan kalır, yapamayan da kaybolup gider”

Türk bayrağı, Türk devletlerinin bayrakları, gönder bayrakları, masa bayrakları, süsleme bayraklar ve yelken bayraklar gibi çeşitli bayraklar ve bayrak direkleri üreten Asya Bayrak Reklam Promosyon San. ve Tic. Ltd. Şti. hızlı ve kurumsal hizmet sunarak beklentilerinizi kısa sürede karşılıyor. İstanbul’da faaliyet gösteren firmanın genel müdürü Ahmet Çilkaya ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Firmadaki pozisyonunuz nedir?

“Ben Ahmet Çilkaya. 1975 yılı, Malatya doğumluyum. 25 yıllık tekstil geçmişimden sonra bayrak sektörüyle yollarımız çakıştı. O günlerden itibaren çalışarak bugün buralara kadar geldik. Şu an Asya Bayrak şirketinde genel müdür olarak görev yapıyorum.”

Asya Bayrak olarak kuruluş hikâyenizden kısaca bahseder misiniz?

“Asya Bayrak firmamızı 2012 yılında kurduk. Daha önce tekstil firmamda çalışan bir arkadaşımın bayrak işine girmesiyle biz de işi görüp beğenerek, iki yıllık iş öğrenme sonrasında kendi işimizi kurmaya karar verdik ve böylece bu sektöre adım attık.”

İmalatını yaptığınız ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz?

“Bayraklar, polyester kumaş ve 4 ana renk boyadan binlerce renk meydana gelmesiyle oluşan baskı sonrası istenen ölçü ve ebatlarda kullanılacak yere uygun olarak hazırlanıyor. Türk bayrağı başta olmak üzere ülke bayrakları, özel kurumların logolu bayrakları, flama bayrak, gönder bayrakları, masa bayrağı, makam bayrağı, yelken bayrak, takdim flamalar, kırlangıç bayrak, roll up banner, ata ve lider posterleri, bayrak direkleri, okul flaması, süsleme bayrağı, bayrak direkleri, pandemi sürecinde yıkanabilir maske üretimi, masa örtüsü, yastık kılıfı, plaj havlusu ve bez çanta gibi farklı ürünleri kendi bünyemizdeki makinalarda üretiyoruz.”

Belgeleriniz ve üyesi olduğunuz kuruluşlar hakkında bilgi verir misiniz?

“İSO belgeleri sanayii sicil ve kapasite raporumuz var. Üretimde kullanılan kumaş ve boyalar CC standartlarına uygundur. Üyesi olduğunuz kurumlar ise İTO, KOSGEB, ARED, PROMASİAD, MÜSİAD, MİAD, İOSİD VE ASRİAD olarak sayılabilir.”

40 ÜLKE İLE TİCARET  İhracat çalışmalarınız nelerdir? Hangi ülkelerle çalışmalarınız var?

“2016 yılından itibaren ihracat yapıyoruz. O yıldan bugüne kadar yaklaşık 40 ülke ile ticaret yapmaktayız ve hedefimiz daha fazla ihracat ve ülkemize daha fazla istihdam sağlamaktır.”

Sektörde kendi alanınızda hangi konumda olmayı hedefliyorsunuz?

“Bulunduğumuz sektörümüzde en iyisi olmak için çalı- şıyoruz. Her geçen gün Ar-Ge çalışmalarıyla bünyemize farklı ürün sunarak ve değişik yelpazelerde ürün çeşidimizi artırarak, rakiplerimizden farklı ve öncü bir firma olmak istiyoruz.”

Bu sektörde sizi farklılaştıran ve öne çıkaran prensipleriniz nelerdir?

“Bizi farklı kılan ya da bizim kendimize şiarımız güvenilir bir tedarikçi olmak. Hizmet kalitemiz, sunduğumuz fiyat ve her geçen gün teknolojiyi takip ederek müşterilerimize hizmet konusunda 1 numaralı tedarikçi olmak için hizmet vermeye çalışıyoruz.”

Dünyanın ve ülkemizin zorlu günlerden geçtiği bulunduğumuz bu süreçte, nasıl bir strateji ile ilerlemeyi planlıyorsunuz?

“Dünyanın bir çok ülkesinde küresel ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Biz de ülke olarak bundan etkileniyoruz. Farklı ve etkili satış teknikleri ile hemen hemen her kıta üzerin￾de varlığımızı göstermek ve fuarlara katılarak her sahada kendimizi tanıtmak istiyoruz.”

BAYRAKLARDUNYASI.COM İnternet satışları konusunda çalışmalarınız var mı?

“İnternet siteleri ile ilgili olarak, kendi kurumsal tanıtım sitemiz Asya Bayrak var. Online satış sitemiz www.bayrak￾lardunyasi.com ile satış aynı zamanda bir çok online satış marketlerinde satış yapmaktayız.”

Katıldığınız fuarlar ve etkinlikler hakkında bilgi verebilir misiniz?

“Bu güne kadar yurtiçi ve yurtdışında bir çok fuara katıldık. Bunlardan yurtdışı olarak Almanya, Fransa, Polonya ve Dubai’de düzenlenen fuarlara 2’şer defa katıldık ve farklı ülke ve coğrafyalarda araştırmamız ziyaretler b2b görüşmeleri devam ediyor.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir