INSIGHTS-X kırtasiye fuarı sona erdi

Spielwarenmesse eG Yönetim Kurulu, Insights-X Fuarı’nı sona erdirme kararı aldı.

Spielwarenmesse eG Yönetim Kurulu, Almanya’nın Nürnberg kentinde her yıl Ekim ayında düzenlenen ve ofis malzemeleri, kırtasiye ürünleri, çantalar ve daha fazlasını içeren ticaret fuarı Insights-X Fuarı’nı sona erdirme kararı aldı.

Sekiz başarılı etkinliğin ardından, Insights-X fuar kapılarını kapatıyor. Spielwarenmesse eG Yönetim Kurulu’nun açıklamasına göre, şirket, ana pazarla- rına daha fazla odaklanmaya karar verdiğini duyurdu. Almanya’daki kırtasiye sektörü için tek bağımsız ticaret fuarı olan Insights-X, neredeyse bir on yıl boyunca sektördeki önemli bir oyuncu oldu. Ancak, pandemiden sonra yeniden ivme kazanmasına rağmen, fuarın istenilen başarıyı sağlayamadığı belirtildi.

Christian Ulrich, Spielwarenmesse eG Yönetim Kurulu Sözcüsü, “Fuar, 2015 yılında sektörün önde gelen ticaret ve endüstri oyuncularının talebi üzerine başlatıldı ve uluslararası ticaret fuarı olarak hızla konumunu sağlamlaştırdı. Fuarın keyifli ve rahat atmosferi ile etkinlik sonrası düzenlenen popüler ağ etkinlikleri, sürekli olarak övgü aldı,” dedi. Dokuzuncu baskı için birçok önemli katılımcı ve yenilikçi marka kayıt yaptırmış olmasına rağmen, Insights-X ticari anlamda istenilen performansı sağlayamadı.

Şirket, gelecekteki çabalarını daha etkili sonuçlar elde edilen alanlara yönlendirmeyi tercih ediyor. Ancak, birçok kırtasiye şirketi için bir buluşma noktası olacak; zira Spielwarenmesse’nin 28 Ocak – 1 Şubat 2025 tarihleri arasında Nürnberg’de düzenlenecek olan yaratıcı ve okula dönüş bölümleri, sektördeki oyuncuları bir araya getirecek.

Son fuar geçen seneydi

Insights-X, son olarak aslında geçen senelerde pandeminin ardından başarılı çalışılmış bir fuar olarak 11 Ekimde açıldı. Kırtasiye, Ofis, Çanta ve daha fazlasını Nürnberg’deki fuar merkezinin 10.0, 11.0 ve 12.0 numaralı salonlarında sergilendi.

Öne çıkan bir dizi etkinlik, fuarı özel bir deneyim haline getirdi: Yeniden tasarlanan Insights Arena’nın kentsel havası vardı ve ziyaretçiler, dört Insights-X Trends alanına ek olarak ilham verici ürün ve iş fikirleri bulabildiler.

Spielwarenmesse eG yönetim kurulu sözcüsü Christian Ulrich, “Insights-X’teki yenilikler esasen perakende ticaretteki değerini artırdı ve rahat bir iş ortamında gelişmiş ağ iletişimi sundu” dedi.

Yeni özellikler arasında eXtra-Day bulunuyordu. Cumartesi günü, tanınmış tedarikçilerin ve Salon 10.0 ve 11.0’daki etkinliklerin yer aldığı bu ek gün, her şeyden önce Almanca konuşulan DACH bölgesindeki perakende ticarete odaklanıldı.

Çarşamba gününden cuma gününe kadar Avrupa genelindeki büyük perakende zincirlerinden alıcıların gelmesi beklendi ve aralarında Faber-Castell, STABILO ve Edding gibi büyük markaların da bulunduğu 27 ülkeden 190’dan fazla şirketin ziyaret etti.

Fuar aslında yıldan yıla büyüdü ve başarılı birkaç gün geçirdi gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir