Spielwarenmesse 2024 diyalog toplantısı yapıldı

Dünyanın önde gelen oyuncak fuarlarından biri olan ve ülkemiz oyuncak sektörünün yoğun ilgi gösterdiği ve en çok katılım sağladığı yurt dışı fuar Spielwarenmesse Nurnberg Oyuncak Fuarı tanıtım ve bilgilendirme çalış- maları kapsamında etkinlikler yapıyor. Bunlardan biri olan Spielwarenmesse 2024 diyalog toplantısı, 22 Kasım 2023 Çarşamba günü JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea otelde saat 10:00-12:00 arasında gerçekleşti. Sektör temsilcilerinin ve Toyuncak dergisinin katıldığı bir etkinlikle gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini Spielwarenmesse Türkiye Ülke Temsilcisi Feustel Fairs & Travel‘den Y. Emre Yardımcı ve M. Atila Özal yaptı. Toplantıda Spielwarenmesse eG Yönetim Kurulu Üyesi Florian Hess ve Spielwarenmesse Basın Direktörü Scarlett Wisotzki, 2024 Spielwarenmesse Nürnberg Oyuncak Fuarı‘yla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. Verdiği bilgiler arasında şunlar vardı. Geçen sene Spielwarenmesse 2023 fuarını 396’sı yeni katılımcı olmak üzere 69 ülkeden 2.142 katılımcı ürünlerini 128 ülkeden 58.000 ziyaretçiye 165.000 m2 alanda sergiledi ki bu 23 futbol sahası alana eşit. İlk 5 ülke: Almanya, İtalya, Fransa, İspanya ve Hollanda idi. Türkiye’den 17. sırada 734 kişi fuarı ziyaret etti. Sektörün lider fuarı Spielwarenmesse pandemi sonrası kendini kısa sürede toparladı. Bunun nedenlerinden bir tanesi oyuncak sektöründen büyük, orta ölçekte ve startup firmalar bu fuara katılıyor. Yeni pazarlar, karar vericiler ve sektörün potansiyel kilit firmaları fuarda bulunuyor. Fuar bu sene yine 5 gün ama daha hafta içi oldu, Salı gününden başlayıp, cumartesi günü bitecek. Bu sene daha kapsamlı ve zengin ürün gamı karşımızda olacak. Fuarda bebek ve peluş oyuncak, ahşap ve organik malzemeden yapılmış oyuncak, teknik, eğitici ve aksiyon oyuncak, model tren ve inşaat, parti, festival ve havai fişek, çoklu ürün grubu, yaşam tarzı, bebek ve yenidoğan, okul, kırtasiye ve yaratıcı tasarım, elektronik oyuncak, spor, boş vakit ve açık hava, oyun, kitap, öğrenme ve deney ve hizmet sağlayıcıları kategorilerinde ürünler sunulacak. Bu sene ayrıca 7A’da yer alacak hizmet sağlayıcıları bölü- münde pazarlama hizmetleri, ambalaj, ödeme sistemleri, test ve muayene enstitüleri bulunacak.

Basın Direktörü Scarlett Wisotzki

Spielwarenmesse Basın Direktörü Scarlett Wisotzki ise gittikçe daha büyüyen network ağı olan Salon 12’de sergilenecek LicenseLounge bölümünden bahsetti. Bu lisanslama sektörü için ağ kurma alanı. LicenseTakls: Lisanslama uzmanlarından paylaşımlar, pazardan pratik örnekler ve yeni girenler için iç görülerden oluşuyor. Bu kısım BRANDmate, Licensing International ve Licensing Magazine iş birliğiyle gerçekleşecek. Bu sene ilk defa Salon 7A’da HighlightsGallery bölümünde Spielwarenmesse özel ürünleri 3 Şubat 2024 cumartesi günü son tüketiciye açık olacak ve doğrudan satış ta gerçekleştirilecek. Daha sonra bir uzman uluslararası oyuncak sektörü hakkında bilgi verdi. Bu sene ayrıca Nürnberg Oyuncak Fuarı Spielwarenmesse, yeni özel etkinliği olan “Life’s a Playground – Toys for Kidsters, Kidults & Co.” ile bu trendi özellikle vurgulayacak. Collectibles, Premium Collectibles, Creative Fantasy ve Tabletop Games olmak üzere dört ayrı kategoriden uygun ürün örnekleri, elle tutulur bir şekilde sahneye konularak yetişkinlerin oyun dünyasını canlandıracaktır. Fuarın en önemli noktalarından biri olan interaktif özel alan, hiçbir oyuncak mağazasında eksik olmaması gerekenler için etkileyici ilhamlar sunacak.

Çekilişle ebebek’ten Müge Tekin’e kahvaltı

Toplantıya katılanlar arasından çekilişle JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea otelde 1 kişiye 2 kişilik kahvaltı Raşit Akar’a çıktı. Oyder Başkanı Akar’ın bunu sektörden birisine hediye etme isteği üzerine tekrar çekiliş yapıldı. Bu çekilişle ebebek Ticaret Direktörü Müge Tekin’e kahvaltı çıktı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir