Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı sektör ticaretine katma değer sağlamayı hedefliyor…

6. Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı, Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından, Oyuncakçılar Derneği (OYDER) desteği ile 6 – 9 Mart 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece – İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor

Oyuncak sektöründe lider konumda olan katılımcılarının yanı sıra nitelikli yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını her geçen yıl bir önceki yıla oranla artırmaya devam eden, Avrasya bölgesinin en önemli ve kapsamlı buluşmalarından olan Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı, Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından, Oyuncakçılar Derneği (OYDER) desteği ile 6 – 9 Mart 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece – İstanbul’da, altıncı kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Güçlü ihracat bağlantıları fuarda kuruluyor

Avrasya bölgesinde oyuncak sektörünün en etkili buluşması hakkında bilgi veren Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, “Her yıl büyüyerek adından daha fazla söz ettiren Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı’nda bu yıl da etkileyici bir fuar deneyimi
sunmak için hazırlıklarımız yoğun şekilde devam ediyor. 2023 yılında 62 ülke ve 70 ilden 3416 ziyaretçiye kapılarını açan Fuar’ın ziyaretçi sayısını en az %20 oranında artırmayı hedefliyor, konuyla ilgili etkin pazarlama planımız doğrultusunda hareket ediyoruz. Aralık ayı itibari ile Bangladeş, Çin, Danimarka, İtalya, Malezya, Polonya, Rusya ve Türkiye’den 200’ün üzerinde markanın stantlı katılım sağladığı fuar, peluşlardan yapbozlara, tahta oyuncaklardan dış mekan ürünlerine, zeka geliştirici oyuncaklardan robotlara kadar binlerce trend ürününüm ziyaretçiler ile buluşturmak için gün sayıyor. Satışları devam eden fuara şimdiden yurt içinden 71 şehirden, yurt dışından ise 64 farklı ülkeden 4 binden fazla iş insanı ziyaret etmek üzere kayıt yaptırdı. Yaptığımız çalışmalar sonucu bölgede hakim firmaların fuarımıza gösterdikleri ilgi bizi oldukça memnun ediyor. Moskova, Ljubljana, Belgrad, Üsküp, Tahran ve Tiflis’te yer alan yurt dışı ofislerimiz ve 18 ülkede bulunan 80 temsilciliğimiz aracılığı ile Balkanlar, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Asya, Afrika, Kafkasya, Orta Doğu’dan hedeflediğimiz ülkelerden alım heyetlerini fuarda katılımcılarımızla buluşturmak için yaptığımız çalışmaların yanı sıra Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile Alım Heyeti Programı gerçekleştirilecek. Sektörün ihracat hacmine katkı sağlaması amacı ile hareket ettiğimiz çalışmalarımıza başta Almanya, İtalya, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Polonya, İspanya, İngiltere, Macaristan, Rusya, Ukrayna, BAE olmak üzere 45 ülkede planlanan dijital pazarlama eylemleri eşlik ediyor. Hazırladığımız pazarlama stratejileri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz sosyal medya ve dijital reklamlar, hedef odaklı mailing gönderimleri potansiyel ziyaretçilere ulaşmamızda etkin bir rol oynuyor” dedi.

Bebek ve Anne Ürünleri Özel Bölümü

Son yıllarda ülke ve dünya ekonomisindeki değişimleri yakından takip eden İstanbul Oyuncak Fuarı ekibi 2024 yılında değişen dinamiklerle birlikte hareket ediyor. Bu doğrultuda, sektörde gitgide daha etkin bir yer edinen, ilkini 2023 yılında uyguladığımız ve sektör temsilcileri ve profesyonellerin yoğun ilgi gösterdiği bebek ve anne ürünleri için bu yıl da ”Bebek ve Anne Ürünleri Özel Bölümü” fuar alanında sektördeki ziyaretçilerini bekliyor olacak. Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı alanında uzman ekibiyle birlikte oyuncaklar, bebek araç ve gereçleri, yenilikçi oyuncaklar, hobi ve sanatsal malzemeler, eğitici oyunlar ve zekâ oyunları, lisanslı ürünler, çantalar ile pazarın talep ve ihtiyaçlarını gözeterek gerçekleşecek.

Fuar 4 gün boyunca ziyarete açık olacak

Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı 6 – 9 Mart 2024 tarihleri arasında son gün hariç 10.00 ile 19.00 saatleri arasında, son gün ise 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek. Önemli Not: İhtisas fuarı olması sebebiyle perakende satışın olmayacağı fuarda 15 yaş altı misafir kabul edilmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir