Atrax & Aquafun ziyaretçileri ile buluştu

Atrax & Aquafun 11. kez ziyaretçileri ile buluştu

 11- 13 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde organize edilen ATRAX Fuarı ve AQUAFUN organizasyonunun büyüklüğü; ziyaretçi sayısı ve kalitesi ile sektörden tam not aldı.

19 ülkeden 352 katılımcısı ile birlikte 87 ülkeden 18960 ziyaretçi sayısına erişen fuar; eğlence, oyun ekipmanları, otomatlar, park ve açık hava spor ekipmanları, spor zeminleri, havuz, spa, su eğlenceleri, peyzaj, tiny house ve bahçeli yaşam alanlarındaki ürünlere kapsamlı bir genel bakış sundu.

Avrupa, Afrika, Kafkas Ülkeleri ve Ortadoğu ile uluslararası bağlantı

Sektörün hareketliliği ve büyüklüğü açısından dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Türkiye ve ticaretin merkezi konumundaki İstanbul pazarının çekiciliği ile birlikte, sektördeki hacim ve büyüme ATRAX fuarında çok daha belirgin hale geldi.

Fuar; sektördeki yenilikleri sergileme, insanların sağlığını ve refahını iyileştirmek için gerekli altyapıları oluşturma, sağlıklı bir toplum, sosyalleşme için alan yaratma ve mutlu şehirler oluşturma konularının altını çiziyor.

Fuar bu sene sektöre bütünsel bir bakış açısı getirdi ve sektörü tüm oyuncuları ile ele aldı. ATRAX’24 ve AQUAFUN, ürün gruplarına göre tematik olarak ayrılmış 5 salonda ziyaretçilerine kolay ulaşılabilir bir fuar sunarken; 50 bin metrekare alanda gerçekleşen fuar, alanında bölgenin en büyüğü olmasının yanında dünyanın da sayılı fuarları arasındaki yerini güçlendirdi.

Üç gün boyunca yoğun bir tempoda süren etkinlik; katılımcı firmalar, konuşmacılar, davetli alıcılar ve profesyonel kamuoyu gözünde etkili bir iz bıraktı.

Yeni firmalar ve yeni ürünler dikkatleri üzerine çekti

ATRAX bu sene ilk kez katılan 102 firmayı ağırladı. Yeni ürünler ve yeni firmalar fuara büyük bir sinerji kattı. Açık hava park ekipmanları, spor tesisi ekipmanları ön plana çıkan sektörler oldu. Hall 7’de eğlence makineleri ve oyun ekipmanları ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Hall 6B’de yer alan otomat sektörü firmaları çok sayıda uluslararası ziyaretçi ağırladı. Hall 8 katılımcıları, tiny house, bahçe ve peyzaj ürünlerini sergileyerek ziyaretçilere görsel şölenler sundu.

Eğlenceli işler, özenli standlar, etkinlikler, inovatif ürünler ve mükemmel atmosfer

Katılımcıların özenle hazırladığı stantlar, sergilenen ürünlerin çeşitliliği ve inovasyonlar, fuar salonlarındaki mükemmel atmosfer ile birleşerek beğeni topladı ve takdir edildi. Fuarın katılımcı sayısı ve metrekare olarak büyümesi ile birlikte, dünyanın her yanından gelen ilgili ziyaretçiler ile önemli bağlantılar yapıldı.

NERGİS ASLAN Tureks Uluslararası Fuarcılık Başkanı: ‘ATRAX & AQUAFUN Fuarı’mızda önceki yıllarda elde ettiğimiz başarıların üzerine yenilerini koyabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda önemli bir pazar ortağı olarak, tüm iş ortaklarımızla bu sektörlerin gelecekteki gelişimini ileriye taşımayı misyon edinmiş bulunmaktayız.

Fuarımız ve içerdiği tematik salonlar, ziyaretçilerin sayısını ve uluslararası profilini güçlendirdi; yaklaşık yüzde 30 oranında Türkiye dışından gelen ziyaretçiler ile toplam ziyaretçi sayısında önemli bir sayıya erişti. Türkiye’nin yanı sıra en çok ziyaretçi gönderen ülkeler ise Rusya, Gürcistan, Yunanistan, İran, Irak, Fas, Mısır, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan oldu.

Fuarımız, İstanbul’da sektörün uluslararası endüstri platformu olarak lider konumunu etkileyici bir şekilde pekiştirdi. Ayrıca geçen yıla oranla %80 büyüme sağlayarak sektörden takdir aldı.

Hem sektörün hem de İstanbul’un coğrafi ve ticari öneminin altını çiziyor. Ayrıca bu fuarı çok daha büyük ve verimli bir organizasyon yapmak için yolumuza kararlılık ve heyecanla devam ediyor olacağız,’ dedi.

Türkiye’de havuz sektörünün yıllar sonra en büyük buluşması

ATRAX&AQUAFUN alanı, 3. yılını kutlarken bir kez daha Türkiye ve uluslararası pazar liderlerinin neredeyse tamamının ilgisini çekti. Katılımcılar; modern, sürdürülebilir ve yenilikçi yüzme havuzu ile sağlıklı yaşam tesisleri inşa etmek için yeni ürünler ve tasarımlar sundu. Fuar, sektördeki trendlere yanıt verdi ve çeşitli etkinlik programlarıyla ziyaretçileri etkiledi.

AQUAFUN sektörün yıllardır beklediği etkinlik olarak gerçekleşti. Sektördeki tüm oyuncular ile bir araya geldi. Stantlar özenle hazırlandı. Ürünler, seminerler dikkatleri üzerine çekti.

Neta Havuz ve Gemaş Havuz tarafından fuarın ikinci günü bitiminde yapılan after parti misafirlere keyifli anlar yaşatırken, eğlence zirveye ulaştı.

Tarihi kaydedin

Bir sonraki ATRAX – AQUAFUN 9-11 OCAK 2025 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

#ATRAX #Tureks #Atrax&Aquafun #NergisAslan #AQUAFUN

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir