Spielwarenmesse 2024 daha da uluslararası

Spielwarenmesse tek uluslararası sektör etkinliği konumunu güçlendirdi

Spielwarenmesse 2024’te 125 ülkeden 57.000 ziyaretçi, Kidults oyuncaklar yükselişte, ideal bir atmosferde gelecek için ilham ve güçlü topluluk duygusu vardı.

Spielwarenmesse, uluslararası pazardaki benzersiz lider rolünü korumayı başardı. 30 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında tüm sektör, yılın tek uluslararası etkinliği için Nürnberg Fuar Merkezi’nde bir araya geldi. Bir önceki yıla göre %10 artışla 68 ülkeden 2.354 katılımcı firma, trendlerini ve yeni fikirlerini tanıtma fırsatını yakaladı. Ürün yeniliklerinin yanı sıra, çok sayıda farklı ağ oluşturma fırsatı ve Kidults’un ana temasına ilişkin teşvik edici fikirler, burada toplanan 125 ülkeden 57.000 ziyaretçiyi bekliyordu.

Tam Nürnberg’lik fırsatlar

ABD’li Wyncor şirketinden Helena Perheentupa’nın görüşü şuydu: “Spielwarenmesse, yeni ritimlerini bulmaya çalışan bölgesel ve ulusal oyuncak fuarlarının mevcut çağında güvenilecek önemli bir etkinlik.” Sonuç olarak ticari etkinliğin önemi artmaya devam ediyor. Katılımcıların %97’si (2023: %95) Nürnberg’e katılımı önemli veya çok önemli olarak değerlendirdi. “Önde gelen sektör fuarı olarak Spielwarenmesse, dünyanın her yerinden herkesin buluştuğu yerdir. Bu fırsatları başka hiçbir yerde bulamazsınız,” diyor PMI Trading & Enterprise’dan Ram Ronen. Başkan Yardımcısı için fuar, mevcut müşterilerle buluşmak ve yeni bağlantılar kurmak için ideal bir fırsat. Bruder Spielwaren CEO’su Paul Heinz Bruder, “Yeni Zelanda, Asya, Avrupa ve ABD’den Güney Amerika’ya kadar dünyanın her yerinden müşterilerimizi, potansiyel müşterilerimizi ve basın temsilcilerini standımızda ağırlama fırsatı bulduk” diye ekledi. Spin Master International’dan Andrea Herre de ziyaretçi kalitesini çok yüksek olarak değerlendiriyor: “Tüm ilgili karar vericiler ve kilit müşteriler standımızda bizimle buluştu.” Spielwarenmesse eG Yönetim Kurulu Sözcüsü Christian Ulrich, en önemli tüketici pazarlarından biri olan Çin’in pandemi öncesi çok yüksek seviyelerini yeniden yakalayabildiğini belirtiyor. Ayrıca Orta Asya ülkeleri (Kazakistan gibi) ve Ukrayna da Rusya’nın yokluğunu bir ölçüde telafi edecek bir dinamizm kazandılar. Geçtiğimiz yıl zaten yüksek potansiyel gösteren ABD de ziyaretçi açısından ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Toyuncak dergisi fuardaydı

Toyuncak dergisi olarak son sayımızı, oyuncak sektörünü temsil etmek amacıyla Spielwarenmesse 2024 fuarında medya kioskundan uluslararası alıcılara dağıttık. Gösteriye yaklaşık 67 Türk oyuncak üreticisi firma katılarak ürünlerini uluslararası oyuncak izleyicisine sergiledi. Üretici potansiyelimiz, oyuncak sektörünün uluslararası buluşma noktasını ziyaret edenlere güçlü tasarım ve Ar-Ge altyapısını gösterdi.

Spielwarenmesse 2024’ün ikinci gecesinde organizasyonun bizi davet ettiği (Toy Night) Oyuncak Gecesi’nde de büyük bir memnuniyetle karşılandık.

Genel olarak katılımcı firmaların %90’ından fazlası katılımlarından memnun kaldı. “Spielwarenmesse oyuncak evreninin merkezidir!” Wishbone Tasarım Stüdyosu’ndan Jennifer McIver açıklıyor. “Birçok ülkeye yeniliklerimizi tek bir yerde sergileyebiliyoruz. En son trendleri de burada keşfediyoruz.” Ana odak temalarıyla Spielwarenmesse bir kez daha sektör için başlatıcı güç olduğunu kanıtladı. Fischertechnik MD Thomas Bußhart, “Yeni fikirler söz konusu olduğunda heyecanla ele aldığımız Kidults odağı özellikle ilgimizi çekti” diyor. Spielwarenmesse, ‘Hayat Bir Oyun Alanıdır – Çocuk Oyuncakları, Kidults & Co.’ özel alanı, uluslararası bir çalışma ve uzman konuşmaları ile yetişkinleri hedef grup olarak öne çıkardı ve sektör için umut verici yeni öneriler sundu. “Mattel gibi tanınmış katılımcılar Kidults temasını büyük ölçüde ele aldılar. Pazar araştırma şirketi Circana’nın pazar rakamları da çağın ruhunu yakaladığımızı gösteriyor,” diye vurguluyor Christian Ulrich.

“Bu inanılmaz fuarın bir parçası olduğumuz için çok şanslıyız”

Buna ek olarak, Spielwarenmesse sırasında gerçekleşen çok sayıda etkinlik, fuarın küresel öneminin altını çiziyor: hem Disney Grubu’nun her yıl düzenlenen kahvaltısı, hem de Circana’nın kahvaltısı Avrupalı olmaktan dünya çapındaki etkinliklere dönüştü. Üstelik lisanslar giderek daha da ön plana çıkıyor. Küresel Licensing International derneği ve ortaklıklar, işbirliği ve lisanslama için B2B etkinliği olan BRANDmate ile ortaklıklar böylece genişlemeye devam etti. Flops başlangıç şirketinden Maria Gunderson, “LisansTalks bizim için yeni bilgiler üretmemiz için mükemmel bir fırsattı” diyor. LicenseLounge, herhangi biri olan herkesi bir araya getirdi. Paramount, NBCUniversal ve Warner Bros. gibi lisansörler temsil edildi. Bebek ve Bebek kategorisinde ToyAward’ı kazanması pastanın kreması olan Haba’dan Martina Vierkötter, “Spielwarenmesse’de tüm paydaşlar orada” diye altını çiziyor. “Sohbet etmek için harika bir yer, yelkenlerimizde gözle görülür bir rüzgar yarattı ve çeşitli spontan toplantılara yol açtı.” Gençler ve Yetişkinler alanında ToyAward’ı kazanmak, Fizz Creations standına da birçok ziyaretçiyi getirdi. Caroline Hedges, “Bu inanılmaz ticaret fuarının bir parçası olduğumuz için çok şanslıyız” diyor.

Katılımcıların destek programına ilişkin görüşleri de, hizmet yelpazesine ilişkin görüşleri kadar olumluydu. Perşembe akşamı düzenlenen ikinci RedNight için 100’den fazla katılımcı, ilgili fuar ziyaretçilerini doğrudan stantlarına davet etti. Iden Group’tan Waltraud Maria Iden, “Müşterilerle kişisel tartışmalar, henüz başlangıç aşamasında olan RedNight’ta ağ oluşturma ve ilham verici atmosferin hepsi önemli unsurlardır” diye düşünüyor. Vedes Yönetim Kurulu Direktörü Julia Graeber de olumlu atmosferden övgüyle söz edenlerden biriydi: “Spielwarenmesse yoğun tartışmalar için canlı bir platform; sektörümüzdeki sıcaklığı ve aidiyet duygusunu yansıtan gerçek bir sınıf buluşması.” Fuarın beş günü boyunca küçük ve orta ölçekli perakendeciler, Auchan, Amazon, Costco, Müller, Target, Smyths Toys ve Walmart gibi firmaların da aralarında bulunduğu önde gelen perakende grupları kadar yoğun bir şekilde temsil edildi.

(Spirit of Play) ‘Oyun Ruhu’ her yerde kendini gösteriyordu

Fuarın kişisel temasın derecesi ve ağ oluşturma yapısı, Spielwarenmesse’ye çok çeşitli hedef gruplar için iletişim ve ilişki kurma fırsatları sağladı. Oyunlara ilgi duyanlar, Cuma günü (Internationale Spieleerfindermesse – Game Inventors Convention), Internationale Spieleerfindermesse – Oyun Mucitleri Konvansiyonu’nun ikinci edisyonunda önemli temaslar kurma fırsatı buldu. Cumartesi günü 3.200 tüketicinin model demiryolları salonuna akın ettiği ikinci (OPEN DAY) AÇIK GÜN de benzer şekilde başarılı oldu. “Çeşitliliği, geniş kapsamlı destek programı ve benzersiz hizmetiyle Spielwarenmesse, sektörün uluslararası buluşma noktası olmaya devam ettiğini bu yıl bir kez daha gösterdi. ‘Oyun Ruhu’ her yerde açıkça görülüyordu” diye bitiriyor Simba Dickie Grubu CEO’su Florian Sieber.

Katılımcıların %84’ü (2023: %83) Spielwarenmesse’ye tekrar katılmayı planlıyor. Fuarın bir sonraki edisyonu 28 Ocak Salı ile 1 Şubat 2025 Cumartesi tarihleri arasında gerçekleşecek.

#Spielwarenmesse #Nürnberg #ToyNight #OpenDay #RedNight #ToyNight #ChristianUlrich #LicenseLounge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir