TOYDER’in sektör çalışmaları

TOYDER’in son dönem sektör için yaptığı çalışmalar

Türkiye Oyuncakçılar Derneği TOYDER oyuncak sektörünün faydası için birçok çalışma ve etkinlik gerçekleştirdi. Bunlardan bazılarını TOYDER Başkanı Raşit Akar sektörle paylaştı.

Aksam ve yedek parça ithalatı

“Ticaret Bakanlığı Sanayi Daire Başkanlığından gelen olan heyet ile birlikte, Daire Başkanı Sayın Sinan Yanaz’ın katıldığı, “Oyuncak üretiminde kullanılan aksam ve yedek parça ithalatında gümrüklerin düzenlenmesi” konulu toplantımızı 24 Ocak 2024 Çarşamba saat 10:00’da Nova Plaza Hotel’de gerçekleştirdik.

Katılımcılar

  • Ticaret Bakanlığı Sanayi Daire Başkanı-Sinan Yanaz
  • Ticaret Bakanlığı Sanayi Daire Başkanlığı Ticaret Uzman-Tuğba Köse Sandalcı
  • Ticaret Bakanlığı Sanayi Daire Başkanlığı Ticaret Uzman Yardımcısı-Bilgenur Üçgül
  • Ticaret Bakanlığı Gözetim Daire Başkanlığından Ticaret Uzmanı-Betül Ay

1. Oturum:

Katılımcılar: Ticaret Bakanlığı Sanayi Daire Başkanı Sinan Yanaz ve Ticaret Uzmanları

Konu: Avrupa Birliğinde üretilmeyen oyuncak aksam ve yedek parçada gümrüklerin ve İlave gümrük vergisinin düzenlenmesi.

2. Oturum:

Katılımcılar: Gözetim Daire Başkanlığından Uzman Betül Ay.

Konu: Oyuncak aksamı ve yedek parçadan gözetimin ve ilave gümrük vergisinin düzenlenmesi. Oyuncakların gözetiminin tek bir referans kıymet üzerinden değerlendirilmesi.

Sektörümüz için oldukça önemli konuların konuşulup çözüm için gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili kararların alındığı ve yaşadığımız sıkıntılarımızı devlet nezdinde en etkili ve yetkili kurum temsilcileri ve yöneticilerine aktarma fırsatı bulduğumuz bu toplantıya katılan tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

Alım heyeti organizasyonu

“6-9 Mart 2024 tarihleri arasında TOYDER iş birliği ile Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceğimiz Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı kapsamında alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi.

Söz konusu organizasyona yönelik değerlendirmelerin sağlıklı yapılabilmesi için Alım Heyeti’nde yer almasının faydalı olacağını düşündüğünüz yurt içi ve yurtdışı potansiyel satın almacılara başvuru formlarını doldurmaları için aşağıda yer alan linkleri iletmenizi rica ederiz. Başvuruların zamanında ve doğru değerlendirilebilmesi için en geç 2 Şubat 2024 Cuma akşamına kadar yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili desteğinizi rica eder, sağlıklı ve fırsatlarla dolu yeni bir yıl geçirmenizi dileriz.”

Fuar ajandalarımız

“TOYDER (OYDER) olarak hazırladığımız Fuar ajandalarımızı katılımcı firmalarımıza hayırlı fuarlar dileyerek ve tüm sayfalarını ziyaretçi bilgileriyle doldurmaları temennisiyle teslim ettik…”

Spielwarenmesse 2024 ziyaretleri

“Nurnberg Spielwarenmesse fuarında İKMİB standımızda Nürnberg Başkonsolosumuz Fatma Taşan Cebeci ve Münih Ticaret Ataşelerimiz Recep Aslan ve Ali Bayraktar’ı ağırladık. Kendileriyle birlikte TOYDER ekibi ile firmalarımızı ziyaret ettik. Katılımcı firmalarımıza başarılar diledik.

30 Ocak-3 Şubat 2024 tarihlerinde Nürnberg Fuar Merkezi’nde düzenlenen, alanında dünyanın en önemli bu fuarında, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçılar Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Gülsün, İKMİB Yöneticisi Volkan Yaprak ve Türkiye Oyuncakçılar Derneği (TOYDER) kadrosu ile birlikte, fuara ülkemizden katılan firmaların stantlarını gezdik.

Ayrıca TOYDER Başkanı olarak yönetim kurulu başkan yardımcılarımız Sayın Özdemir Aydın ve Sayın Ender Mıcık ile birlikte Nürnberg oyuncak fuarına katılan 68 firmamızın vakit darlığından dolayı bir kısmını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.”

Güzel bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik

“Türkiye Oyuncakçılar Derneği TOYDER olarak, 13 Şubat 2024 Salı günü Güneşli Nova Plaza Otelde istişare toplantısı gerçekleştirdik. TOYDER üyesi firmalarımızın ve T.C. Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Ahmet Baki Öztürk, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Senem Kocatürk, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Şeyma Bahçeci, Ticaret Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Denetmenleri İbrahim Çuhadaroğlu ve Zeliha Önçırak, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Melek Koç Derinyar ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Canan Erdemi Delener’in katılımlarıyla oyuncak sektörünün gerek mamül ürün, gerekse aksam parça ithalatında yaşanan sorunları ve diğer karşı karşıya kalınan sorunlar ve gri noktalar ile ilgili güncel tebligatlar, test raporları, ürünün piyasaya arz süreci, düzenlenmesi gereken belgeler, oyuncak değerlendirme kriterleri gibi konularda gerek sunumlar gerekse birebir soru cevap şeklindeki bilgilendirmeler ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Bu vesile ile organizasyonda emeği geçen başta başkan yardımcım Ender Mıcık olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve toplantımıza çok yoğun bir şekilde iştirak eden tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.”

 Raşit Akar

TOYDER – Türkiye Oyuncakçılar Derneği Başkanı

#TOYDER #OYDER #OyuncakçılarDerneği #sektör #TÜYAP #İKMİB

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir